X
Back to the top

Over ons

Over Ons

Diapason werd in 1995 opgericht in Oosterhout. Het ensemble heeft inmiddels een vijftal albums uitgebracht (van zeer meditatief tot melodieus) en opgetreden op diverse locaties door heel Nederland, variƫrend van kerken en kloosters tot kunstfestivals en evenementen. We horen regelmatig dat onze toeschouwers het niet alleen prettig vinden om te luisteren naar onze muziek, maar dat ze het ook boeiend vinden om nieuwe klanken en instrumenten te ontdekken door de veelzijdigheid en het exotische van de verschillende etnische instrumenten. De samenstelling van het ensemble is in de loop der jaren zeer divers geweest en heeft altijd bestaan uit muzikanten die allemaal hun eigen passie voor wereldmuziek en meditatieve/spirituele muziek in groepsverband ten uitvoer brachten.

active-tim

Tim Timmermans

o.a. diverse Percussie, (Boventoon)Zang en Didgeridoo

Mijn naam is Tim Timmermans, ik woon in Breda. In 2004 werd ik gevraagd om bij Diapason mee te spelen en dit doe ik tot op heden met veel plezier. Mijn favoriete instrumenten zijn de Udu en de Handpan.

active-fred

Fred Brouwer

o.a. diverse Blaasinstrumenten, (Boventoon)Zang en Ghu-Zeng

Mijn naam is Fred Brouwer, ik woon in Made. Door de vele concerten die ik met Diapason heb gegeven, is bij mij een interesse geboren voor bepaalde klanken met de daarbij behorende instrumenten. Ik vind het altijd leuk om nieuwe instrumenten te ontdekken en te leren bespelen. Mijn favoriete instrumenten zijn de Bansuri en de Ghu-Zeng.

active-misja

Misja Vermeulen

o.a. diverse Snaarinstrumenten, Handpan en Framedrum

Mijn naam is Misja Vermeulen en ik woon in Oosterhout. Door mijn reizen naar India heb ik de Sitar leren spelen. Tegenwoordig geef ik yoga en meditatie lessen, organiseer ik Framedrum workshops en spirituele reizen naar India. Mijn favoriete instrumenten zijn de Sitar en de handpan.